Mama Gumbos Värld i Kinna, 27:e april

Mama Gumbos värld är en skön värld, en grön och brun och lite galen värld. Pjäsen är uppbyggd kring afrikanska ordspråk. Mama Gumbo säger att denna vishet även gäller barn i Sverige idag. Vad menar hon till exempel med att ”det finns en krokodil på varje skola…”?

2019-04-27 lördag
11:00
- 12:00
Besökande är 6-åringar som kommer till biblioteket för att få en bok och får vara med om föreställningen också. De är speciellt inbjudna och kan ha med sig en förälder.
Kinna Konserthus
 

Mama Gumbo med band firar Martin Luther King i Göteborg, 4:e april

Kom till Sjömanskyrkan kl 18 och hjälp oss hylla en av vår tids största fredshjältar

Mama Gumbo, Åke Zieden, Dias Nsumbu, Magdalena Fernström och Rasmus Andersson hedrar minnet av Martin Luther King med sång, dans och musik.

Svenska Freds arrangerar den här kvällen, Breaking Silence. Sören Sommelius, författare till boken Från Martin Luther King till Obama, berättar om Martin Luther King.

2019-04-04 torsdag
18:00
- 20:00
Fri entré
Sjömanskyrkan (vid Stigbergsliden), Göteborg
 

Mitt livs resa till Sverige, internationella kvinnodagen, Trollhättan 8:e mars

På Kronan Kulturhus i Trollhättan firas internationella kvinnodagen med sång, musik, dans, mat och föredrag.

Floid inspirerar med föredraget ”Mitt livs resa till Sverige”. Mitt liv som mamma, fritidspolitiker, kulturarbetare, medarbetare i Svenska Kyrkan, och troende – Hur kombinerar man allt detta?

2019-03-08 fredag
18:30
- 19:30
Kronan Kulturhus i Trollhättan
 

Floid Gumbo sjunger och berättar i Tynnereds kyrka 2018-10-23

 

Välkommen att lyssna, dansa och sjung med till Floid och hennes musiker!

I Tynnereds kyrkas föreläsningsserie Nära dig sjunger och berättar Floid om sina erfarenheter av att ha lämnat sitt hemland och att bo på två kontinenter. Kom och lyssna och bli inspirerad av en livsresa från klickspråk till svenska.

Floid är en sprakande färgstark personlighet med afrikansk underhållning som varumärke. Kyrkan och musiken har alltid varit en viktig del i hennes liv, både i Zimbabwe där Floid växte upp, och här hemma i Göteborg.

När Floid och hennes musiker sjunger och spelar händer det något med publiken, rytmen får de flesta att gunga i takt med musiken.

2018-10-23 tisdag
18:00
- 21:00
Tynnereds kyrka
Turkosgatan 1
Gothenburg, Sweden
 

Familjeföreställning på Kajutan i Henån 2018-10-20

Mama Gumbo är guide när barnen ger sig ut på en musikalisk resa genom Afrika. Genom sång och rytmik lär barnen känna den afrikanska kulturen, människorna och djuren. Barn i alla åldrar slappnar av och hänger med i sångerna, eftersom Mama Gumbo säger att hon är mamma till alla från 0-100 år.

www.orust.se

2018-10-20 lördag
14:00
- 15:00
Kulturhuset Kajutan
Hamntorget 18
Henån, Sweden